Για την επίθεση στον αυτοδιαχειριζόμενο χώρο “Επί τα Πρόσω”

Το βράδυ της Κυριακής 26/4 στις 10 περίπου η ώρα, ο αυτοδιαχειριζόμενος χώρος “Επί τα Πρόσω”, που βρίσκεται στην περιοχή της Παντάνασσας στην Πάτρα, δέχτηκε τραμπούκικη επίθεση από μία ομάδα 15-20 ατόμων. Οι συντρόφισσες και οι σύντροφοι που πραγματοποιούσαν εκείνη την ώρα συνέλευση εντός του στεκιού απέκρουσαν επιτυχώς την επίθεση και έτρεψαν σε φυγή τους τραμπούκους. Άμεσα στο χώρο έσπευσαν τόσο αλληλέγγυοι σύντροφοι/ισσες όσο και κόσμος της γειτονιάς, ενώ στη συνέχεια πραγματοποιήθηκε δυναμική πορεία στην περιοχή, δίνοντας έτσι μια άμεση απάντηση στην επίθεση που δέχτηκε το στέκι.

Η επίθεση αυτή δεν μπορεί να ιδωθεί ξέχωρα από το γεγονός που διαδραματίστηκε νωρίτερα, τα ξημερώματα της ίδιας ημέρας σε μαγαζί της πόλης, όταν σύντροφοι και συντρόφισσες που βρίσκονταν εκεί δέχτηκαν επίθεση από κάποια άτομα της προαναφερόμενης ομάδας. Δύο άτομα που κινούνταν στις παρυφές του αναρχικού/αντιεξουσιαστικού χώρου, συνεπικουρούμενα από κάτι άγνωστα καγκουροειδή τυπάκια, τούς επιτέθηκαν με διάθεση ρεβανσισμού για τον αποκλεισμό που έχουν υποστεί από πολιτικές/κινηματικές διαδικασίες το τελευταίο διάστημα, μεταξύ άλλων ατόμων, και αυτοί οι δύο (καθώς πολλάκις έχουν επιδείξει εχθρικές συμπεριφορές εναντίον του κινήματος). Η επίθεση απαντήθηκε επί τόπου από συντρόφους και συντρόφισσες που έσπευσαν στο σημείο, σπάζοντας έτσι και το καρτέρι που είχαν στήσει έξω από το μαγαζί. Στη συνέχεια τα ίδια άτομα επιχείρησαν κι άλλη επίθεση, αυτή τη φορά εντός νοσοκομείου όπου βρίσκονταν σύντροφοι και συντρόφισσες, μέσα σε έναν διάδρομο γεμάτο από ανθρώπους κάθε ηλικίας και κατάστασης υγείας.

Για μας τα πράγματα είναι απόλυτα ξεκάθαρα. Ένα συνονθύλευμα ατόμων που είχαν εμπλακεί με εκτρωματικό τρόπο σε κινηματικές διαδικασίες και άλλων, που δεν είχαν ποτέ την παραμικρή σχέση με τον αγώνα και γνωρίζουν μόνο από κλαμπάκια και τσαμπουκάδες, επέλεξαν μέσα σε μία μέρα να επιτεθούν σε αναρχικούς/ές και σε αυτοδιαχειριζόμενο χώρο της πόλης.

Ως αναρχικοί, βρισκόμαστε σε ανοιχτό και διαρκή πόλεμο με κάθε εξουσία, με κάθε κρατική και παρακρατική εφεδρεία αυτού του συστήματος. Τύποι οι οποίοι συνεχίζουν με τις πρακτικές τους το έργο από εκεί που το αφήνουν οι μπάτσοι και οι φασίστες, τύποι που πραγματώνουν την πρώτη επίθεση σε αυτοδιαχειριζόμενο χώρο της πόλης μετά από αυτές των φασιστών που τρέχαν και δεν φτάνανε έξω από το κατειλημμένο Μαραγκοπούλειο, τύποι οι οποίοι φέρουν μέσα τους όλο τον κανιβαλισμό, όλη την εξουσιομανία και τη ματσίλα αυτού του κόσμου και τη στρέφουν εναντίον ανθρώπων του αγώνα, πρέπει να λαμβάνουν ανυποχώρητες και συλλογικές απαντήσεις. Το ίδιο και όσοι τους υποστηρίζουν. Για την κοινότητα των αγωνιζόμενων ανθρώπων και την κοινωνική επανάσταση, δεν θα κάνουμε βήμα πίσω, όπως βήμα πίσω δεν θα κάνουμε και μπροστά σε όσους μας στέκονται εμπόδιο και απειλή. Το ίδιο οφείλουν και καλούμε να πράξουν όλοι όσοι οραματίζονται την αταξική αντιεξουσιαστική κοινωνία. Στο δρόμο αυτό δεν θα επικρατήσουν ούτε τα μπράτσα ούτε οι τραμπουκισμοί, αλλά η αλληλεγγύη και η συντροφικότητα, η συνειδητή, σαφής και ανυποχώρητη στάση μας απέναντί τους.

ΚΑΤΩ ΤΑ ΞΕΡΑ ΣΑΣ ΑΠΟ ΤΟ ΚΙΝΗΜΑ, ΤΟΥΣ ΑΝΘΡΩΠΟΥΣ ΚΑΙ ΤΙΣ ΥΠΟΔΟΜΕΣ ΤΟΥ

ΟΛΑ ΓΙΑ ΤΗΝ ΑΝΑΡΧΙΑ ΚΑΙ ΤΟΝ ΑΓΩΝΑ

ΑΛΛΗΛΕΓΓΥΗ ΣΤΟΝ ΑΥΤΟΔΙΑΧΕΙΡΙΖΟΜΕΝΟ ΧΩΡΟ “ΕΠΙ ΤΑ ΠΡΟΣΩ” ΚΑΙ ΣΤΟΥΣ ΣΥΝΤΡΟΦΟΥΣ/ΙΣΣΕΣ ΠΟΥ ΔΕΧΤΗΚΑΝ ΤΡΑΜΠΟΥΚΙΚΕΣ ΕΠΙΘΕΣΕΙΣ

αναρχικό αντιεξουσιαστικό στέκι Άτακτον