ΑΛΛΗΛΕΓΓΥΗ ΣΤΟΝ ΑΝΑΡΧΙΚΟ ΝΤΙΝΟ ΓΙΑΓΤΖΟΓΛΟΥ

 

Ξημερώματα 28ης Οκτωβρίου 2017, και η αντιτρομοκρατική συλλαμβάνει τον αναρχικό Ντίνο Γιαγτζόγλου. Το ένταλμα, που εκδόθηκε από τον ειδικό εφέτη ανακριτή Ε. Νικόπουλο, αφορούσε στην ένταξη σε τρομοκρατική οργάνωση και σε απόπειρα δολοφονίας κατά συρροή, σχετικά με την επίθεση στον πρώην πρωθυπουργό Λ. Παπαδήμο με παγιδευμένο φάκελο. Οι έωλες κατηγορίες του εντάλματος βασίστηκαν σε μίγμα γενετικού υλικού, το οποίο φέρεται να έχει συλλεχθεί και αποθηκευτεί από αντικείμενα μετά το τέλος των συγκρούσεων αντιμνημονιακής πορείας το 2011, όταν ο σύντροφος είχε συλληφθεί. Το εν λόγω μίγμα σχετίζεται αυθαίρετα με αυτό, που σύμφωνα με τις κατηγορίες βρέθηκε σε υπολείμματα στον παγιδευμένο φάκελο μαζί με το DNA του Παπαδήμου. Οι κατηγορίες του εντάλματος σε συνδυασμό με τα πράγματα, που βρέθηκαν στην κατοχή του κατά τη σύλληψη, οδήγησαν στην άσκηση ποινικής δίωξης με βάση τον «αντι-τρομοκρατικό νόμο» (187Α).

Μια μέρα μετά, ο Ντίνος μεταφέρεται στον ανακριτή, στο εφετείο για να τελεστεί το ένταλμα σύλληψης και στη συνέχεια στην Ευελπίδων, από όπου πήρε 3ήμερη προθεσμία για να «απολογηθεί» για την δικογραφία που σχηματίστηκε από την αυτόφωρη διαδικασία. Και σε αυτή την περίπτωση εφαρμόζεται από την αντιτρομοκρατική η τακτική της στοχοποίησης ατόμων από το φιλικό ή συντροφικό περιβάλλον των συλληφθέντων. Την ίδια μέρα συλλαμβάνεται άτομο από το περιβάλλον του Ντίνου, στο πλαίσιο πάντα του εκφοβισμού και της φυσικής και πολιτικής απομόνωσης των κρατουμένων αγωνιστών.

Ύστερα από εξαντλητικά πολύωρη απολογία του στον ειδικό εφέτη ανακριτή Νικόπουλο, αποφασίστηκε εσπευσμένα η ειδική μεταγωγή του και η προφυλάκισή του στις φυλακές της Λάρισας. Προφυλακίζεται μακριά από τον τόπο διαμονής του, το οικείο περιβάλλον, τους αλληλέγγυους, με σαφή πρόθεση την πολιτική και φυσική εξόντωσή του. Η εισαγγελέας Ε. Ράικου, εντολέας της προφυλάκισης, κρατική λειτουργός με ένα περίτεχνα χτισμένο προσωπείο ηθικότητας και αμεροληψίας, δεν μπορεί παρά να αποτελεί ακόμη ένα παράδειγμα της υποκρισίας που το κρατικό σύμπλεγμα και εν προκειμένω, το δικαστικό σύστημα, έρχεται να επιδείξει μέσω των γνωστών μεθοδεύσεων και της ξεκάθαρης εκδικητικότητας απέναντι στους αναρχικούς και όσους αντιστέκονται στη βαρβαρότητα.

Δεν μπορούμε βέβαια να μην σταθούμε και στο ρόλο που έχει διαδραματίσει ο ειδικός εφέτης ανακριτής σε θέματα τρομοκρατίας, Ευτύχης Νικόπουλος ο οποίος ως καλός εντολοδόχος και εκφραστής των κρατικών επιδιώξεων, έχει ασκήσει ουκ ολίγες φορές πολιτικές διώξεις σε αναρχικούς. Χαρακτηριστική είναι η εμπλοκή του σε υποθέσεις, όπως αυτές των μελών της Συνωμοσίας Πυρήνων της Φωτιάς και των συγγενικών τους προσώπων, όπως επίσης και της εκπαιδευτικής άδειας του Νίκου Ρωμανού.

Το κράτος μέσα από τον «αντι-τρομοκρατικό νόμο» (187Α), ως ρυθμιστής των πάντων και προσπαθώντας να πατάξει την “ανομία” χάριν της δημοκρατίας που στο τέλος της ημέρας πρέπει να φανεί ως κυρίαρχη και δυνατή, κατέχοντας παράλληλα το μονοπώλιο της βίας και της καταστολής, φιλοδοξεί για ακόμη μια φορά να φιμώσει και να ρίξει λάσπη σε όσους αντιστέκονται. Με τη γνωστή τακτική της μιντιακής τρομοϋστερίας, ο Ντίνος παρουσιάζεται ως αδίστακτος και παράφρων τρομοκράτης. Γίνεται δηλαδή μια ολοφάνερη προσπάθεια αποπολιτικοποίησης των αγώνων. Των αγώνων με χαρακτηριστικά σαφή, και ξεκάθαρα τοποθετημένα απέναντι στο κυρίαρχο εκμεταλλευτικό σύμπλεγμα.

Ως αναρχικοί, ως άτομα που έχουμε ταχθεί στον αγώνα για την αξιοπρέπεια και την ελευθερία, παλεύοντας καθημερινά για την καταστροφή του κόσμου που μας κυριεύει, δεν μπορούμε παρά να βρισκόμαστε ηθικά και πολιτικά στο πλευρό όλων όσων μάχονται πολύμορφα, αλλά παράλληλα από το ίδιο μετερίζι ενάντια στο καπιταλιστικό οικοδόμημα. Δεν μπορούμε παρά να είμαστε αλληλέγγυοι στον αναρχικό Ντίνο Γιαγτζόγλου και σε όλους τους αιχμαλώτους της δημοκρατίας. Γιατί η αλληλεγγύη μας είναι ένα εργαλείο αιχμηρό, ένα όπλο ατσάλινο στα χέρια μας, στραμμένο πάντα προς το μέρος του εχθρού.

 

ΛΕΥΤΕΡΙΑ ΣΤΟΝ ΝΤΙΝΟ ΓΙΑΓΤΖΟΓΛΟΥ

ΣΤΕΚΟΜΑΣΤΕ ΣΤΟ ΠΛΕΥΡΟ ΤΩΝ ΑΙΧΜΑΛΩΤΩΝ ΤΗΣ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑΣ

ΜΕΧΡΙ ΤΟ ΓΚΕΜΙΣΜΑ ΟΛΩΝ ΤΩΝ ΦΥΛΑΚΩΝ