Συγκέντρωση αλληλεγγύης στους μετανάστες-Πέμπτη 29/3 στις 14:00 στην ΑΒΕΞ

Την Πέμπτη 29/3 σύλλογοι  κατοίκων του νοτίου τομέα της πόλης της Πάτρας, καλούν σε συγκέντρωση διαμαρτυρίας κατά των μεταναστών που ζουν στα εγκαταλελειμμένα εργοστάσια της ΑΒΕΞ και του Λαδόπουλου.Τη συγκέντρωση στηρίζουν με επίσημη ανακοίνωσή τους τα τοπικά συνδικαλιστικά όργανα της αστυνομίας και του λιμενικού.

Η συγκέντρωση αυτή έρχεται σε συνέχεια των δηλώσεων Βίτσα για επικείμενη επιχείρηση εκκένωσης των  παραπάνω εργοστασίων αλλά και του ευρύτερα τεταμένου κλίματος που υπάρχει τον τελευταίο καιρό με συνεχείς επιθέσεις μπάτσων, λιμενόμπατσων και φορτηγατζήδων απέναντι σε όσους μετανάστες επιχειρούν να διαφύγουν από τη χώρα. Με αποκορύφωμα, εκτός από τους καθημερινούς τραυματισμούς, το μαχαίρωμα 14χρονου μετανάστη στο πόδι από λιμενικό.Επιπλέον, ο πρόσφατος θάνατος μετανάστη από διερχόμενο αμάξι για εμάς δεν είναι ένα ατύχημα, αλλά απότοκο της καθημερινής συνθήκης επισφάλειας και κυνηγητού που ζουν οι μετανάστες.

Τα πανηγυράκια “αγανάκτησης” που ρίχνουν νερό στο μύλο του ρατσισμού και του φασισμού είναι προκαλύμματα που θέλουν να κρύψουν την πραγματικότητα των όσων διαχρονικά γίνονται απέναντι στους μετανάστες, με τους ξυλοδαρμούς, τις κλεψιές, τους εικονικούς πνιγμούς, τα βασανιστήρια από τους λιμενόμπατσους και από τα δουλεμπορικά κυκλώματα στα οποία συμμετέχουν και μπάτσοι, λιμενικοί και ενίοτε φορτηγατζήδες.
Τα πανηγυράκια αυτά, δε μπορούν να κρύψουν τη φρίκη των πολέμων που ξεριζώνουν εκατομμύρια ανθρώπους καθημερινά και για τους οποίους ευθύνονται οι ισχυροί αυτού του κόσμου. Δε μπορούν να κρύψουν, τα κουφάρια των εγκαταλελειμμένων βιομηχανιών όπως της ΑΒΕΞ  και του Λαδόπουλου και θυμίζουν την ανεργία, τις απολύσεις, συνολικά την καπιταλιστική λεηλασία των ζωών μας.

Απέναντι στις ρατσιστικές  συγκεντρώσεις, τις κρατικές και παρακρατικές επιθέσεις, τις επιχειρήσεις σκούπα, τη μισαλλοδοξία και τον κοινωνικό κανιβαλισμό,απέναντι στους πολέμους, τις επεκτατικές πολιτικές των ισχυρών, τη βαρβαρότητα, τη φτώχεια και την εξαθλίωση που γεννούν κράτος και κεφάλαιο, εμείς θα σταθούμε στο πλάι των κολασμένων αυτού του κόσμου, χτίζοντας κοινότητες αγώνα πέρα από έθνη, πατρίδες και σύνορα, για την ατομική και συλλογική απελευθέρωση, για την οικοδόμηση μιας κοινωνίας ισότητας, αλληλεγγύης και ελευθερίας.

ΑΛΛΗΛΕΓΓΥΗ ΜΕΤΑΞΥ ΤΩΝ ΚΑΤΑΠΙΕΣΜΕΝΩΝ
ΠΟΛΕΜΟΣ ΣΤΟΝ ΡΑΤΣΙΣΜΟ
ΔΙΑΡΚΗΣ ΑΓΩΝΑΣ ΕΝΑΝΤΙΑ ΣΕ ΚΡΑΤΟΣ ΚΑΙ ΚΕΦΑΛΑΙΟ

Συγκέντρωση  Πέμπτη 29/3 στις 14:00 στο εργαστάσιο της ΑΒΕΞ