ΑΛΛΗΛΕΓΓΥΗ ΣΤΟΥΣ ΔΙΩΚΟΜΕΝΟΥΣ ΤΗΣ ΔΙΑΔΗΛΩΣΗΣ ΝΟ ΕΧΡΟ ΤΗΣ 1ΗΣ ΜΑΗ ΣΤΟ ΜΙΛΑΝΟ

poreianoexpo

ΚΑΜΙΑ ΕΚΔΟΣΗ ΤΩΝ 5 ΑΓΩΝΙΣΤΩΝ ΣΤΟ ΙΤΑΛΙΚΟ ΚΡΑΤΟΣ ΓΙΑ ΤΗ ΔΙΑΔΗΛΩΣΗ ΤΗΣ 1ης ΜΑΗ

ΛΕΥΤΕΡΙΑ ΣΤΟΥΣ 5 ΙΤΑΛΟΥΣ ΠΡΟΦΥΛΑΚΙΣΜΕΝΟΥΣ ΑΓΩΝΙΣΤΕΣ

ΔΙΕΘΝΙΣΤΙΚΗ ΑΛΛΗΛΕΓΓΥΗ ΣΕ ΟΣΟΥΣ/ΕΣ ΑΓΩΝΙΖΟΝΤΑΙ ΕΝΑΝΤΙΑ ΣΕ ΚΡΑΤΟΣ ΚΑΙ ΚΕΦΑΛΑΙΟ

Στο πλαίσιο της εργατικής πρωτομαγιάς, την 1 Μάη 2015, πραγματοποιείται στο Μιλάνο διαδήλωση με κυρίαρχο πρόταγμα την εναντίωση στην διεξαγωγή της διεθνούς έκθεσης Expo, τα εγκαίνια της οποίας θα πραγματοποιούνταν το διάστημα εκείνο. Η Expo είναι μία εμπορική έκθεση η οποία λαμβάνει χώρα σε διαφορετικές πόλεις κάθε φορά. Η προώθηση εταιρικών συμφερόντων, η διαφήμιση βιομηχανικών προϊόντων καθώς και η πραγμάτωση εμπορικών συναλλαγών αποτελούν μέρος της ατζέντας της εν λόγω καπιταλιστικής φιέστας, που δεν θα μπορούσε παρά να συμβάλλει στην περαιτέρω αύξηση των κερδών των πολυεθνικών. Κατά τη διάρκεια της πορείας, διαδηλωτές συγκρούονται με τις αστυνομικές δυνάμεις ενώ γίνονται και στοχευμένες επιθέσεις σε κρατικά κτήρια, τράπεζες, κτήρια πολυεθνικών και αυτοκίνητα της αστυνομίας.

Μια μέρα μετά τη διαδήλωση, οι ιταλικές αρχές προβαίνουν σε μαζικές προσαγωγές ενώ ανάμεσα στους προσαχθέντες βρίσκονται και 5 αγωνιζόμενοι φοιτητές από την Ελλάδα. Βρισκόμενοι στην Ιταλία συμμετείχαν στη διαδήλωση ενάντια στους καπιταλιστικούς και κρατικούς σχεδιασμούς. Μοναδικό στοιχείο για τη προσαγωγή τους αποτελεί η έξοδος τους από κατειλημμένο κοινωνικό χώρο ενώ στη συνέχεια αναγκάζονται, χωρίς τη παρουσία διερμηνέα, σε βίαιη λήψη γενετικού υλικού (DNA). Εν τέλει και μετά από πολύωρη κράτηση αφήνονται ελεύθεροι.

Στις 12 Νοέμβρη, ημέρα γενικής απεργίας, με εισαγγελική παρουσία γίνεται εισβολή των ελληνικών αρχών στα σπίτια των πέντε αγωνιστών, οι οποίοι συλλαμβάνονται ύστερα από απαίτηση της Ιταλικής αστυνομίας, μέσω της έκδοσης ευρωπαϊκού εντάλματος σύλληψης. Παράλληλα στην Ιταλία συλλαμβάνονται και προφυλακίζονται πέντε Ιταλοί αγωνιστές, κατηγορούμενοι για την ίδια υπόθεση. Η κατηγορία που εκκρεμεί σε βάρος των συλληφθέντων είναι εκείνη της εμπλοκής στα επεισόδια στο Μιλάνο, την 1 Μάη 2015, με την απουσία βέβαια οποιουδήποτε αποδεικτικού στοιχείου.

Οι συλλήψεις αυτές δεν θα μπορούσαν να εξεταστούν ξέχωρα από τη χάραξη κοινής στρατηγικής μεταξύ των κρατών μελών της Ε.Ε με στόχο να μην είναι άλλος από την καταστολή όσων αντιστέκονται στην καπιταλιστική αθλιότητα. Όσων ορθώνουν ανάστημα μπροστά στην εξαθλίωση και τις πολιτικές θανάτου που οι εκφραστές του καπιταλισμού παρουσιάζουν ως κανονικότητα. Όσων αναγνωρίζουν τους εαυτούς τους στους από τα κάτω αυτού του κόσμου και αντιστέκονται. Δεν είναι τυχαίο λοιπόν ότι η ενεργοποίηση ευρωπαϊκού εντάλματος σύλληψης για λόγους πολιτικούς συμβαίνει για πρώτη φορά σε ότι αφορά συμμετέχοντες σε διαδήλωση, αποδεικνύοντας πως οι διακρατικές συνεργασίες καταστολής λαμβάνουν χώρα εκεί που η αντίσταση παίρνει σάρκα και οστά.

Οι συλλήψεις αυτές στοχεύουν να φέρουν πλήγματα στην συνολικοποίηση και τη σύνδεση των αγώνων ενάντια στην καπιταλιστική βαρβαρότητα. Στοχεύουν στην αποδυνάμωση της διεθνιστικής αλληλεγγύης. Στοχεύουν εν τέλει στο να συμβάλλουν στη στρατηγική των κρατών για την αντιμετώπιση των αντιθεσμικών και συγκρουσιακών κινηματικών καταστάσεων.

Σαν αναρχικοί/αντιεξουσιαστές, σαν άτομα που έχουμε λάβει θέση στον ταξικό και κοινωνικό πόλεμο στην πλευρά των καταπιεζόμενων, δεν μπορούμε παρά να βρισκόμαστε δίπλα σε όσους-ες βιώνουν την καταστολή, όσους-ες αγωνίζονται, όσους-ες ρίχνονται στη μάχη για αξιοπρέπεια. Στο πλευρό εν τέλει εκείνων που σε κάθε σημείο αυτού του κόσμου νιώθουν να καίει μέσα τους η φωτιά της αντίστασης μετουσιώνοντας την σε πράξη με τελικό στόχο τη καταστροφή κράτους και κεφαλαίου.

ΟΙ ΚΟΙΝΩΝΙΚΟΙ ΚΑΙ ΤΑΞΙΚΟΙ ΑΓΩΝΕΣ ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ ΟΥΤΕ ΝΟΜΙΜΟΙ ΟΥΤΕ ΠΑΡΑΝΟΜΟΙ
ΕΙΝΑΙ ΔΙΚΑΙΟΙ ΚΑΙ ΑΝΑΓΚΑΙΟΙ

αναρχικό αντιεξουσιαστικό στέκι Άτακτον

spray

φωτογραφίες από την πορεία αλληλεγγύης στις 28/11