Αλληλεγγύη στην Κατάληψη Libertatia – Πορεία στην Πάτρα

Την Κυριακή 21 Γενάρη καλέστηκε στην Θεσσαλονίκη συλλαλητήριο για το λεγόμενο “Μακεδονικό ζήτημα”. Στο συλλαλητήριο αυτό παρευρέθηκε σύσσωμος ο πατριωτικός και εθνικιστικός κορμός, υπό την διαρκή στήριξη τοπικών και όχι μόνο Μ.Μ.Ε. τα οποία συστηματικά ρίχνουν νερό στο μύλο του εθνικιστικού και μισαλλόδοξου παραληρήματος που επικρατεί τις τελευταίες μέρες. Στο πλαίσιο αυτό φασιστικές, ακροδεξιές και νεοναζιστικές ομάδες, σάρκα από τη σάρκα των συγκεντρωμένων, αποκόπτονται από το συλλαλητήριο και επιχειρούν -πάντα με την κάλυψη των μπάτσων- επίθεση με πέτρες στην κατάληψη Ε.Κ.Χ. Σχολείο. Αφού η επίθεση απωθήθηκε από την περιφρούρηση της κατάληψης επιχειρούν δύο φορές επί της κατάληψης Libertatia η οποία τελικά καίγεται ολοσχερώς, ενώ επίσης προσπάθησαν ανεπιτυχώς να προσεγγίσουν την αντιφασιστική-αντιεθνικιστική συγκέντρωση που είχε καλεστεί από συντρόφους-ισσες στην Καμάρα.

Την επόμενη μέρα, πραγματοποιείται δυναμική πορεία αλληλεγγύης στην κατάληψη Libertatia η οποία δέχεται επίθεση από τους μπάτσους. Στην επίθεση αυτή προσάγονται 4 σύντροφοι και μία συντρόφισσα οι οποίοι και συλλαμβάνονται τελικά με πληθώρα κατηγοριών μεταξύ αυτών και κακουργήματα. Παράλληλα, ο εισαγγελέας έκρινε απαραίτητη την περαιτέρω κράτηση τους στα κρατητήρια της ΓΑΔΘ μέχρι την Παρασκευή το πρωί όπου και θα περάσουν ανακριτή.

Από τη μεριά μας, στεκόμαστε αλληλέγγυοι/ες στους συντρόφους και τις συντρόφισσες, στον κόσμο του αγώνα και τις υποδομές του. Ο κόσμος της αυτοοργάνωσης, της αλληλεγγύης και της ισότητας θα περάσει πάνω από κάθε φασίστα, μπάτσο, κράτος, κεφάλαιο, εξουσία και εκκλησία.

Αλληλεγγύη στις καταλήψεις Libertatia και Ε.Κ.Χ. Σχολείο.

Αλληλεγγύη στους πέντε συλληφθέντες της πορείας αλληλεγγύης στην Κατάληψη Libertatia.

Απέναντι σε έναν κόσμο που προβάλλει τον θάνατο και την υποταγή να προτάξουμε έναν κόσμο Ζωής και Ελευθερίας.

ΜΙΚΡΟΦΩΝΙΚΗ – ΣΥΓΚΕΝΤΡΩΣΗ: ΠΕΜΠΤΗ 25.1 11:00 – ΠΑΡΑΡΤΗΜΑ
ΠΟΡΕΙΑ: ΠΕΜΠΤΗ 25.1 18:00 – ΠΑΡΑΡΤΗΜΑ
ΣΥΝΕΛΕΥΣΗ: ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ 26.1 18:00 – ΠΑΡΑΡΤΗΜΑ