Εκδήλωση- Συζήτηση για την υπόθεση που εκδικάζεται σε 2ο βαθμό και αφορά μια σειρά επιλογών του αναρχικού αγώνα

Στις 29 Νοεμβρίου ξεκίνησε να εκδικάζεται σε 2ο βαθμό, στην ειδική αίθουσα του Κορυδαλλού, η υπόθεση που αφορά σε μια σειρά επιλογών του αναρχικού αγώνα με κατηγορούμενους τους αναρχικούς Ντάλιο, Μιχαηλίδη, Πολίτη, Ρωμανό και Γ. Τσάκαλο (μέλος της ΣΠΦ. Η εν λόγω υπόθεση (σειρά υποθέσεων για την ακρίβεια) είχε εξ’ αρχής τα χαρακτηριστικά που διέπουν όλες τις δικογραφίες που χειρίζεται η αντιτρομοκρατική εναντίον των πολιτικών αντιπάλων του καθεστώτος.
Το πρωτόδικο δικαστήριο  ήρθε να προσθέσει μια ιδιαίτερη “καινοτομία” στο κατασταλτικό οπλοστάσιο μέσω του οποίου το κράτος εκδικείται τους δηλωμένους εχθρούς του. Ενώ λοιπόν όλοι οι σύντροφοι αθωώθηκαν από τη κατηγορία της ένταξης στη Συνωμοσία Πυρήνων της Φωτιάς, εντούτοις οι επιμέρους πράξεις παρέμειναν ως “τρομοκρατικές” – λόγω της δεδομένης ασάφειας του αντιτρομοκρατικού νόμου 187Α, με άμεσο αποτέλεσμα να καταδικαστούν ως “ατομικοί τρομοκράτες” σε βαρύτατες ποινές. Η εφαρμογή του άρθρου περί “ατομικής τρομοκρατίας” είναι η πρώτη φορά που εφαρμόζεται στα δικαστικά χρονικά (τουλάχιστον εναντίον αναρχικών).
Εις βάρος των συντρόφων μας επιχειρείται ένα νέο πείραμα, μια νέα ερμηνεία του (στοχευμένα) ασαφή τρομονόμου 187Α. Με μια εξόφθαλμη ποινικοποίηση της αναρχικής πολιτικής ταυτότητας  το κράτος φιλοδοξεί (ξεκινώντας απ’τη συγκεκριμένη υπόθεση) να δημιουργήσει ένα δεδικασμένο που υπαγορεύει πώς από δω και στο εξής, όποιος αναρχικός κατηγορηθεί για οποιαδήποτε πράξη θα μπορεί να διώκεται ως «ατομικός τρομοκράτης» συνοδευόμενος φυσικά από αναβαθμισμένες εξοντωτικές ποινές.
Την ίδια ώρα που φασίστες, παρακρατικοί και μη, μεγαλοεφοπλιστές-μαφιόζοι και κάθε λογής εξουσιαστές, απολαμβάνουν την  ευνοϊκή μεταχείριση του κράτους και των πιστών υπαλλήλων του, όσοι αγωνίζονται εναντίον τους, στέκονται απέναντι σ’αυτούς και σε όσα εκείνοι πρεσβεύουν, μαχόμενοι ενάντια σε κάθε μορφή καταπίεσης των από τα κάτω, οδηγούνται στα μπουντρούμια της αστικής δημοκρατίας για την ίδια τους την πολιτική ταυτότητα.
Η βαρύτητα του συγκεκριμένου δικαστικού δεδικασμένου αφορά κάθε άνθρωπο που δεν στέκεται αμέτοχος μπροστά στη καπιταλιστική βαρβαρότητα και με γνώμονα την αλληλεγγύη και τη συντροφικότητα επιλέγει το στρατόπεδο των από τα κάτω.

*Απόσπασμα από το κείμενο της συνέλευσης αλληλεγγύης στους αναρχικούς συντρόφους που διώκονται ως «ατομικοί τρομοκράτες».

 

ΑΠΟ ΤΗΝ ΚΑΤΑΡΓΗΣΗ ΤΩΝ ΤΡΟΜΟΝΟΜΩΝ
ΜΕΧΡΙ ΤΟ ΓΚΡΕΜΙΣΜΑ ΚΑΙ ΤΗΣ ΤΕΛΕΥΤΑΙΑΣ ΦΥΛΑΚΗΣ

ΤΑ ΜΕΣΑ ΤΟΥ ΑΓΩΝΑ ΔΕΝ ΠΟΙΝΙΚΟΠΟΙΟΥΝΤΑΙ
ΑΝΥΠΟΧΩΡΗΤΟΣ ΑΓΩΝΑΣ ΕΝΑΝΤΙΑ ΣΕ ΚΡΑΤΟΣ & ΚΕΦΑΛΑΙΟ
ΜΕΧΡΙ ΤΗΝ ΑΝΑΡΧΙΑ

ΕΚΔΗΛΩΣΗ-ΣΥΖΗΤΗΣΗ
Με τηλεφωνική επικοινωνία με συντρόφους για την υπόθεση
που αφορά μια σειρά επιλογών του αναρχικού αγώνα.

ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ 23/3 ΣΤΙΣ 20:00
Στο αναρχικό/αντιεξουσιαστικό στέκι Άτακτον (Αστιγγος 100 & Κανακάρη)

Θα ακολουθήσει βραδιά οικονομικής ενίσχυσης
για τα δικαστικά έξοδα των 6 συλληφθέντων της 1/3 στην Πάτρα